بنیاد نیکوکاری رایحه از سال ۸۶ حمایت خود را در جنوب کرمان، از روستاهای محروم این منطقه آغاز کرد و حدود ۶ سال است که در منطقه دهکهان، تعداد ۴۰ زن سرپرست خانوار را از طریق کار در کارگاه خیاطی، پخت نان محلی، قنادی رایحه، تهیه غذای داداپز، ترشی انبه، شیره خرما و تولید صنایع دستی به درآمد ثابت رسیده اند.
رایحه علاوه بر توسعه کسب و کار و ایجاد کارآفرینی برای زنان روستا، در توسعه ی فعالیت های فرهنگی، آموزشی و تجهیز و حمایت از تنها کتابخانه این روستا فعالیت گسترده ای دارد. در گزارش زیر تلاش شده خلاصه ای از مهمترین فعالیت های رایحه جنوب کرمان را در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ را تشریح نماییم.
بخش پشتیبانی
– تداوم طرح پنشجنبه های مهربانی
۳۰ نفر از زنان کارآفرین رایحه در روستاهای دهکهان، بجگان و امیرآباد (از توابع جنوب کرمان) در طرح پنشجنبه های مهربانی مشارکت کردند و مجموعا ۳۶۰۰ قرص نان محلی به ارزش ۲۹ میلیون تومان به صورت هفتگی بین ۶۰ خانواده ایتام و نیازمند توزیع گردید.
بسته های ارزاق شامل عدس، برنج، روغن و رب گوجه به تعداد ۶۰ بسته و ۱۴۰۰ بسته ویژه ماه مبارک رمضان شامل (نان محلی، پنیر و خرما) و ۲۰۰ پرس غذای گرم بین خانواده های ایتام و نیازمند توزیع گردید.
بخش اشتغال
– تداوم طرح کاشت نخل های ماندگار
در نوروز سال جاری، در مناطق محروم جنوب کرمان، تعداد ۴۴ اصله نخل به ارزش ۵ میلیون تومان در روستای توکل آباد کاشته شد.
– توزیع مرغ های تخم گذار
برای نخستین بار تعداد ۷ مرغ تخم گذار به ارزش ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بین ۴ خانواده روستای دهکهان به منظور ایجاد اشتغال قرار گرفت.
– رونق فروشگاه آنلاین رایحه روستا در فصل تولید ترشی انبه
در خردادماه سال جاری حدود ۶۰۰ کیلو ترشی انبه توسط زنان سرپرست خانوار تولید شد که در فروشگاه آنلاین رایحه روستا به ارزش ۷۰ میلیون تومان بصورت آنلاین به فروش رسید.
– ادامه ساخت مرکز کارآفرینی رایحه دهکهان
مرکز کارآفرینی رایحه در منطقه دهکهان از توابع کهنوج در جنوب کرمان با هدف ترویج کارآفرینی، مهارت آموزی، استعداد یابی و سامان دادن به تولیدات روستایی مبتنی بر علوم و فنون روز دنیا در حال احداث می باشد. مخاطبان دوره های آموزشی این مرکز، اهالی روستاهای جنوب کرمان در گروه های سنی مختلف هستند و با شرکت درکارگاه های آموزشی به دنبال کسب مهارت جدید، جهت راه اندازی یا توسعه کسب و کار خود در روستاها می باشند. بخشی از فعالیت های این مرکز به ترویج کارآفرینی برای کودکان و نوجوانان روستایی اختصاص خواهد یافت، که نسل آینده از مهارت و هوش مالی و اقتصادی لازم برای کارآفرین شدن بهره مند گردند. احداث ساختمان مرکز کارآفرینی آغاز شده و در مرحله پی ریزی فونداسیون است.
واحد خبر رایحه جنوب کرمان : فرزاد میرشکاری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *