بنیاد نیکوکاری رایحه از سال 86 حمایت خود را در جنوب کرمان، از روستاهای محروم این منطقه آغاز کرد و حدود 8 سال است که در منطقه دهکهان، برنامه های این بنیاد در راستای توسعه پایدار جامعه محلی از طریق فقرزدایی، اشتغال آفرینی زنان و حمایت تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان پیشرفته است. در سالهای حضور رایحه در منطقه دهکهان، تعداد 40 زن سرپرست خانوار، از طریق پخت نان محلی، ترویج دامپروری، قنادی رایحه، تهیه غذای خانگی و همچنین تولید و فروش صنایع دستی، انواع ترشیجات و فرآورده های خرما و کاشت و پرورش نهال به درآمد ثابت رسیده اند. در ادامه شرح گزارش فصل پاییز آمده است.
* بخش تحصیلی
با شروع سال جدید تحصیلی 1000 بسته لوازم تحریر بین دانش آموزان در جنوب کرمان، مناطق قلعه گنج، کهنوج، روستاهای دهکهان، رمشک، کنگرو، اردوگاه، چاه المدین، سورتاک، ریگ متین، عباس آباد، چلپایی توزیع شد. همچنین در مجتمع آموزشی ممتاز و مدرسه امام حسین در قلعه گنج، تعداد محدودی یونیفرم و کفش هم اهدا شد.
* پنجشنبه های مهربانی
در طرح پنجشنبه های مهربانی با حمایت خیرین هر پنجشنبه به نیت صدقات و خیرات اموات، نان توسط زنان نانوای روستا پخت و بین خانواده های نیازمند توزیع شد. این پویش باعث شده است که درآمد نانواها در ماه حدود 20 درصد افزایش پیدا کند و نان گرم به دست خانواده های نیازمند برسد. تعداد 3800 نان محلی به ارزش 30 میلیون تومان در سه روستای دهکهان، بجگان و امیرآباد پخت شد و بین 60 خانواده نیازمند به صورت هفتگی توزیع گردید
همچنین 10 راس گوسفند در مدارس شبانه روزی و روستاهای قلعه گنج و رمشک ذبح و توزیع شد و تعداد 750 بسته معیشتی بین محرومین قلعه گنج، کهنوج، رمشک و مدارس شبانه توزیع شد.
* توسعه کسب و کار خانگی
برای 3 نفر از زنان سرپرست خانواده در روستاهای دهکهان، امیرآباد و کهنوج یک دستگاه خمیرگیر برقی به مبلغ 10 میلیون تومان و یک سایبان ایرانیتی به ارزش 8 میلیون تومان ساخته شد تا بتوانند میزان فروش نان محلی خود را تا 3 برابر افزایش دهند و درآمد بیشتری کسب کنند.
به مبلغ 40 میلیون تومان 2 کارگاه خیاطی تجهیز شد.
* ادامه ساخت ساختمان مرکز کارآفرینی دهکهان
مرکز کارآفرینی رایحه در روستای دهکهان از توابع شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان با هدف ترویج کار و کارآفرینی، مهارت آموزی، استعدادیابی و سامان دادن به تولیدات روستایی مبتنی بر علوم و فنون روز دنیا به مساحت 220 متر مربع در حال احداث است. مخاطبان دوره های آموزشی این مرکز اهالی روستاهای جنوب کرمان در گروه های سنی مختلف هستند که با شرکت درکارگاه های آموزشی به دنبال کسب مهارت جدید برای راه اندازی یا توسعه کسب و کار خود در روستاها می باشند. بخشی از فعالیت های این مرکز به ترویج کارآفرینی برای کودکان و نوجوانان روستایی اختصاص خواهد یافت که نسل آینده از مهارت، هوش مالی و اقتصادی لازم برای کارآفرین شدن بهره مند گردد. ساخت مرکز کارآفرینی از مرداد ماه سال جاری آغاز شده و در مرحله اجرای ستون و سقف می باشد و تا پایان سال جاری بیش از 70 درصد ساختمان به بهره برداری خواهد رسید.
رایحه جنوب کرمان: فرزاد میرشکاری
بدون دیدگاه